top of page

productie, locaties, casting; karin van der knoop. fotografie:  @studiochapp, Elmar Krop, Wehkamp studio's, Nine IJff

In een split second overbrengen wie je bent, waar je voor staat en wat je positie is.

Want en inschattingsfoutje kun je je niet permitteren als je voor het eerst met een nieuwe klant of toekomstige werkgever in gesprek gaat.

PERSONAL BRANDING

Het klinkt ingewikkelder dan het is. Personal branding is eigenlijk een merk van je zelf maken en dat klinkt dan weer een beetje afstandelijk. Niets is minder waar. Je kent jezelf het beste en het is de kunst om die authenticiteit te laten zien. Niet alleen uiterlijkheden maar juist ook jouw waarden en normen kun je tot uiting brengen. Dat is in deze tijd heel belangrijk. Het betekent niet dat je in een T-shirt met "ban de bom" of "In god we trust" hoeft te lopen. Naar mijn smaak liever niet, alhoewel je daar natuurlijk helemaal vrij in bent. Als je duidelijk weet wie je bent en waar je voor staat, dan maak je ook makkelijker keuzes. Dat doe je al in je dagelijks leven. Dat heb je gedaan met je studiekeuze, carrièrestappen, schoolkeuzes voor je kinderen, je vakantie bestemmingen (vliegschaamte of niet) of de keuze van je auto (groen en elektrisch of toch nog maar even die oude diesel oprijden).

Al deze waarden en normen, bepalen je keuzes en maken wie je bent. Dat wil je laten zien....

En precies dat is personal branding: Laten zien wie je bent en waar je voor staat.

STYLE COUNSELOR

Je weet wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven. Nu nog even kijken of dat beeld ook klopt met wat je dagelijks uit je kledingkast pakt.

Past het bij je eigenwaarde, je figuur, je smaak, je stemming, je werk, je omgeving, je situatie?

Duizelt je het nu al? Dan is het een goed idee om hulp in te schakelen.

Wil je ontdekken hoe je dat doet? neem dan contact met me op.

In 30 minuten kunnen we al een eerste stap maken.

\

Een inschattings foutje in de praktijk........Nee! ik ben niet de secretaresse. Ik ben de eigenaar van dit bedrijf".  Misschien heb je zelf wel eens zoiets meegemaakt, of gehoord dat iemand even niet goed wordt ingeschat. Dit kan een keer grappig zijn en het luchtig weglachen, maar eigenlijk is het pijnlijk en wil je niet dat je dit overkomt. Ik sprak onlangs iemand die  dit is overkomen. Ik vond het vervelend voor haar, maar ik snapte het wel. Want ik zag namelijk een hele knappe vrouw, niet alleen dat maar ook nog eens vriendelijk, toegankelijk, slim, voorkomend, vrolijk. Een perfecte combinatie dus. Toch was er iets waardoor ik ook even op het verkeerde been werd gezet in de setting waarin wij ons bevonden. We waren op een zakelijk event met alleen maar bedrijfseigenaren en mensen met tamelijk hoge functies. Ze had zeker leuke kleding aan, maar ze was iets underdressed, daar was ze zicht bewust van, daar voelde zich ook meestal best comfortabel bij en in haar werk komt haar dat ook best wel eens goed van pas, niet te streng, niet te opvallend.   Maar dus niet altijd! Er zijn, vaker dan je denkt, dagen dat je een tikje meer "dressed" kunt gaan in een outfit die meer autoriteit en authenticiteit uitstraalt.  Niet iets waar je je in de eerste instantie dagelijks mee bezig houdt, maar in de tweede instantie misschien toch wel. Het is iets wat je kunt aanleren.  Namelijk personal branding. Ik leer het je en daarna snap je hoe het werkt en doe je het zelf. Of met een beetje hulp van mij.

bottom of page